3/13/2015

Bloggens första recept - Quinoamuffins


Jag älskar quicher, men de är inte särskilt hälsosamma med fett och mjöl. Den här gången testade jag att byta ut det traditionella pajbottnet mot ett quinoabotten. Quinoa är något jag alltid har hemma i skåpet, så enkelt att laga och så näringsrikt.

Men till muffinsen. Fyllningen kan man fixa helt efter egen smak, vad man nu brukar ha som pajfyllning.

De här har jag endast själv provsmakat. De blev faktiskt riktigt goda och till med godare än vanliga quicher, fiskvarianten blev min favorit. Dessa ska jag bjuda på imorgon på min mans födelsekalas. Perfekta som småsaltigt eller varför inte till fredagsmys!

Quinoa-miniquich 12 st
3 äggvior
2 msk parmesan
2 dl kokt quinoa (1 dl okokt)

Fyllning 1
150 g kallrökt lax
1 dl dill
Saften av en citron
Salt och peppar

Fyllning 2
100 g fetaost
2 nävar spenat
Salt och peppar

1. Vispa äggvitorna med parmesanen.
2. Smörj muffinsformen med olja. Jag använde grapeseedoil.
3. Lägg en matsked quinoa-blandning i formarna. Lägg en matsked fyllning i formarna, rör om med gaffel.
4. Grädda i 20 min i 175 grader.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13811419/?claim=8x5e8aez6ny">Follow my blog with Bloglovin</a>

3 kommentarer: