4/07/2017

Första gången arbetslös


 
Bild: Picmonkey

Nu har jag varit arbetslös i en vecka. Första gången i mitt liv. Delvis saknar jag min affär,och visst känns det lite trist att det inte blev som jag tänkte mig. Men ångrar inte en sekund att jag prövade. Men samtidigt är jag lättad och nu har jag faktiskt egen tid. Vad det kan vara skönt att vara ensam hemma och bara njuta av tystnaden. 

Men nu är jag arbetslös och anmäld till arbetskraftsbyrån. Och jag kan nu förstå varför det finns så många arbetslösa i det här landet. Jag har fått några opersonliga brev från arbetskraftsbyrån, som ser ut som om de var skrivna på 90-talet. Och har blivit ombedd att leta själv efter jobb. Min nästa kontakt med arbetskraftsbyrån är om två månader. Jag förstår att folk faktiskt faller i ett stort hål när de blir arbetslösa och blir asocialiserade. Man känner sig nog lite lämnad åt sitt öde. Det finns ju många som faktiskt är lite handfallna med att skriva CV och leta jobb. Som tur torde jag handska det eftersom jag jobbat med rekrytering osv. Men det känns som om att det finns en del att göra i vårt system för arbetslösa.

Jag har fortfarande min webshop, som jag tänker pyssla med och en massa andra små projekt. Ja, och kanske blogga lite mer ;) För tillfälet har jag just avslutat en långpromenad med hunden och en god vän. Förutom att ekonomin är på minus så känns livet ganska skönt för stunden. Det gäller att passa på att njuta av dessa stunder, förhoppningsvis hittar jag ett nytt arbete i något skede. Tror inte vår ekonomi håller om jag njuter av egen tid allt för länge. 

En orsak varför jag ville bli egen företagare var för frihetens skull. Visst, det blev jätte mycket mer jobb. Men jag bestämde själv när och hur mycket jag ville göra. Jag är jätte rädd för att hamna i ekorrhjulet igen, som jag var i före min tid som företagare. När det kändes som att mitt liv beståd av att föra barn, jobba, hämta barn och laga mat. Jag skulle vilja hitta ett annat sätt att arbeta. Åtta till fyra principen skrämmer mig. Genom att hitta rätt arbetssätt tror jag man kan öka produktiviteten och undvika utbrändhet och stress. Men det viktigaste är nog att kunna lyssna på sig själv och hitta sina egna gränser och att kunna säga ifrån när det inte känns bra. Jag tror och hoppas att när man lärt sig det hamnar man inte i ekorrhjulet, och då kan man stiga av när det inte känns bra mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar